Team

Het team bestaat uit vier mannen die over jaren van vriendschap al vele avonturen samen hebben beleefd. Vaak in tweetallen zijn inmiddels aardig wat bergen, rotswanden en boulders bedwongen in alle stijlen. Recentelijk bundelden zij hun krachten om een nieuwe 250m multipitch in de 6e graad te openen in Berner Oberland, Zwitserland. De samenwerking beviel zo goed dat deze expeditie opgezet werd: een nieuw avontuur. Het team bevat een goede balans van kwaliteiten: enkelen klimmen veel in sneeuw/ijs en anderen specialiseerden zich in rots. Als team is er voldoende kennis van materiaal, technieken, weer, logistiek, en reizen om deze onderneming tot een succes te brengen. Enthousiasme en tunnelvisie op de juiste momenten worden tegen gehangen door goed overzicht, rigoureuze logica en kennis van veiligheid.

Als je vragen of opmerkingen hebt, dan kan je ons bereiken via: guus@gschuur.nl

Guus Schuur (docent natuurkunde, 25 jaar)

Jong van jaren zoals de rest, maar door een bijna manische interesse in alles dat met alpinisme te maken heeft toch zeer veel kennis en ervaring opgedaan. Guus heeft een speciale passie voor afgelegen bivakplekjes en obscure klassieke routes. Recentelijk opgeleid tot Alpien Instructeur. Het zal voor altijd giswerk blijven hoeveel uur Guus al gestoken heeft in het lezen van gidsjes en klimverslagen. Ervaren in klassiek alpien terrein maar uiteindelijk overal te vinden waar iets te klimmen valt.

Key-skills: ervaren in klassiek terrein, goed overzicht en verantwoordelijkheid, weet alles van klimmen door obsessieve interesse.

Sjors Verberg (bouwkundige en off-shore rope-access klimmer, 28 jaar)

Met ongeëvenaarde enthousiasme en energie stort Sjors zich in de klimavonturen die op zijn pad komen. Zonder het klassiek alpiene uit het oog te verliezen (toeren in de Alpen en in Marokko) heeft hij een specialiteit voor het technische. Dankzij zijn stalen zenuwen en zijn sportverleden klimt hij in 5 jaar al op een respectabel niveau in zowel rots als ijs. Daarnaast is Sjors een ervaren reiziger, waaronder maandenlange trips in Afrika en Zuid-Amerika.

Key-skills: komt op karakteristieke wijze elke crux door, raakt zelfs van een kernexplosie niet in paniek, zo fit als Chuck Norris.

Dominik Klöppner (arts i.o., 23 jaar)

Dankzij zijn Germaanse roots, kan Dominik met minimale nachtrust maximaal presteren. Naast een C1 en C2 cursus bij de NKBV en zelfstandige alpiene tochten in de alpen maakte hij onder andere een tweewekelijks winteralpien avontuur mee in Marokko. Hij reisde een half jaar lang alleen door Zuid-Amerika. Geen touwtechniek of stukje klimmateriaal is niet onder de loep genomen door deze jongen.

Key-skills: koning van de logica, weet alles en heeft alle spullen, hoeft niet na te denken over voetplaatsingen want ze staan gewoon overal, zorgzaam als moeder Theresa.

Victor Dagnelie (theoretisch natuurkundige i.o., 25 jaar)

Als de homo-universalis nog bestaat, dan is Victor er ongetwijfeld een. Ambachtsman, kunstenaar, vogelkenner én natuurkundige. Aanvankelijk begon zijn avonturenlust tijdens solo-trekkings door de bergen en wouden van Zuid-Amerika, nu zoekt hij technischer terrein. Hij klimt alsof hij een Yogaoefening doet: rustig en beheerst. Zelfs deze spleetklimmer waagt regelmatig een stapje in de sneeuw.

Key-skills: de natuur kent geen geheimen meer voor hem, sterk op het juiste moment, legendarische stoelgang, fotograaf, talenwonder.